Oferta

W zależności od sezonu posiadamy w sprzedaży:

  • kurczęta zielononóżki, linia chorzelowska Z11
  • kurki odchowane
  • jaja zielononóżki
  • jaja rasa dominant/marans/rossa
  • jaja perlicze
  • jaja przepiórcze rasa faraon
  • przepiórki żywe rasa faraon
  • perlice żywe gatunek francuski brojler
  • kapłony żywe, zielononóżka, karmazyn, plymouth rock, sussex, dominant, de bresse
  • tuszki kurczaki brojlery
  • tuszki kurek
  • tuszki kaczek, piżmowa, mulard, staropolska
  • tuszki gęsi
  • tuszki przepiórek
  • tuszki perlic
  • tuszki indyka
  • tuszki kapłona
  • tuszki królika rasa termondzki, srokacz, wielki jasnosrebrzysty

Ceny ustalamy indywidualnie, w zależności od wielkości i częstotliwości zamówień. Przykłady poniżej!

WOŁOWINA Z BYKA RASY TYPOWO MIĘSNEJ LIMOUSINE - 23ZŁ ZA 1KG. Wyłącznie lite karkówka, łopatka, udziec, antrykot, łata, zrazowa górna - dolna. Inna cena za polędwicę, ligawę i rostbef. Podroby wołowe (wątroba, nerki, płuca) 5zł za 1kg, serce 10zł za 1kg.

Ścinki wołowe dla psów 7zł za 1kg. Wołowina tzw. trójka 12zł za 1kg

Mięso po uboju przechowywane jest w chłodni, gdzie dojrzewa około tydzień. Następnie jest rozbierane na poszczególne części. Dzięki temu wołowina uzyskuje odpowiednią kruchość i smakowitość.

jaja zielononóżki - konsumpcyjne 1,5zł, lęgowe 2zł

jaja kur dominant/marans/rosa - konsumpcyjne 1zł

jaja perlicze - konsumpcyjne 1,50zł, lęgowe 2zł

jaja przepiórcze - konsumpcyjne 10zł za 18 szt. lęgowe 15zł za 18 szt.

tuszka królika 35zł za 1kg (waga 2-3kg), żywiec 25zł za 1kg

tuszka perlicy - 35zł za 1kg (waga około 2kg)

tuszka indyka - 25zł za 1kg (waga 8-15kg), żywiec 20zł za 1kg

tuszka gęsi - 35zł za 1kg (waga 4-6kg), żywiec 30zł za 1kg

tuszka kaczki - 35zł za 1kg (waga 2-3kg)

tuszka przepiórki kogut 15zł za 1 szt. (waga 200-250gr)

tuszka przepiórki kurka 20zł za 1 szt. (waga 300-350gr)

tuszka kurczaka, brojler 20zł za 1kg (waga 2-3kg)

tuszka kapłona - 60zł za 1kg (waga 1,8-2,5kg), żywiec 50zł za 1kg

koguciki (po kastracji, gotowe do dalszego chowu) 2 miesięczne - 50zł za szt (de bresse 70zł)

kastracja kogucika klienta - 20zł za 1 zabieg

Dlaczego mięso z chowu naturalnego jest droższe?
Główny wpływ na wyższą cenę ma ich nieprzemysłowy sposób produkcji, a w szczególności:
1. Kilkukrotnie dłuższy okres hodowli w porównaniu do konwencjonalnych metod
2. Mniejsza obsada w kurniku
3. Trzykrotnie wyższa cena paszy
4. Zapewnienie zielonych wybiegów (min. 4m2 na 1szt.)

Odbiór osobisty Modrzyca, Zakęcie (okolice Nowej Soli woj. lubuskie)

oraz Wrocław (ul. Podwale 62a).

Wszystkie wysyłki realizujemy Pocztą Polską. Szczególnie dbamy o humanitarny transport żywych zwierząt. Przesyłka przygotowana jest fachowo z właściwymi zabezpieczeniami. Nie wysyłamy ptaków zimą, w przypadku kiedy temperatura jest minusowa oraz latem podczas upałów. Jest też możliwość wysyłki ubitych zwierząt, zamrożonych tuszek wykorzystując termoboxy.