Oferta

W zależności od sezonu posiadamy w sprzedaży:

  • kurczęta zielononóżki, linia chorzelowska Z11 oraz ZS11
  • kurki odchowane
  • jaja zielononóżki, Leghorn, Rossa, perlicze, przepiórcze
  • perlice i przepiórki żywe i tuszki typu brojler
  • kapłony żywe, zielononóżka, karmazyn, sussex, redbro, brahma
  • tuszki kurek i kurczaków mięsnych typu brojler
  • tuszki kaczek, piżmowa, mulard, staropolska
  • tuszki gęsi kołudzka - owsiana, landes
  • tuszki królika rasa termondzki

Ceny ustalamy indywidualnie, w zależności od wielkości i częstotliwości zamówień.

Szczepienia jakie wykonujemy:
- profilaktyka Mareka HVT oraz gumboro ( szczepionką Vaxxitek HVT + IB)
- profilaktyka Mareka (Cryomarex Rispens )
- profilaktyka IB ( gallivac IB 88 Neo)

WOŁOWINA Z BYKÓW RASY TYPOWO MIĘSNEJ FRANCUSKIEJ LIMOUSINE

WSZYSTKIE CENY PODANE ZA 1KG

Wołowina dedykowana konsumpcji ludzkiej.
Lite mięso bez kości - jakość PREMIUM, 35zł mix (łopatka, udziec, łata dolna, górna, zrazowa górna - dolna). 

Lite mięso bez kości - jakość LUX, 40zł (wyselekcjonowane z jakości PREMIUM chabasy mięsa)

Polędwica 120zł mały baton(około 1,30kg), 150zł duży baton (około 2kg).  Zakup możliwy jedynie całych batonów.

Rostbef/antrykot/ligawa bez kości 60zł, rostbef/antrykot z kością 55zł. 

Dla entuzjastów steków możliwość pocięcia antrykot/rostbef z kością w plastry 1,5-2,5cm, koszt 10zł za 1kg.

Lita wołowina bez kości, tzw. dwójka (spod noża, drobno skrojona - gulaszowa) 30zł.

Pręga/mostek 35zł, szponder/ozory 30zł, policzki 40zł, ogony 25zł, flak wołowy 25zł.

Wątroba 8zł, nerki/płuco 6zł, serce 15zł, łój 16zł.

Wołowina dedykowana konsumpcji psiaków, kotów, itp.:)

Wołowina trójka (tzw. krwawa) 16zł

Wołowina czwórka (części chrzęstne, przerosty tłuszczowe) 10zł

Przełyki wołowe dla psów 8zł.

Kości 3zł, udowe, piszczel, mostek, piersiowa, lędźwiowa, krzyżowa. Dla ułatwienia wydobycia pożądanego szpiku, istnieje możliwość pocięcia 1zł za kg.

Ubój byków odbywa się co 5 tygodni, najbliższy 05.07.2023 i 09.08.23 Nowa Sól oraz 21.06.2023 i 26.07.23 Wrocław. Zamówienia przyjmujemy tydzień wcześniej.

Mięso po uboju przechowywane jest w chłodni, gdzie dojrzewa około tydzień. Następnie jest rozbierane na poszczególne części. Dzięki temu wołowina uzyskuje odpowiednią kruchość i smakowitość.

kurczęta zielononóżki - 16zł jednodniowe(kurki)+2,50zł za tydz. odchowu (komplet szczepień), świadectwo pochodzenia, od 29.03.2023 roku dostępne również 10 tygodniowe w cenie 40zł za szt.

jaja zielononóżki - konsumpcyjne 1,5zł, lęgowe 3zł

jaja kur Lohman/Rosa - konsumpcyjne 1,20zł

jaja przepiórcze - konsumpcyjne 15zł za 18 szt. lęgowe 20zł za 18 szt.

tuszka królika 40zł (waga 2-3kg), żywiec 35zł

tuszka perlicy 45zł (waga około 2kg), żywiec 40zł

tuszka indyka 35zł(waga 8-15kg), żywiec 30zł

tuszka gęsi (kołudzka, owsiana) 45zł (waga 4-5kg)

tuszka kaczki (francuska, staropolska) 40zł (waga 2-3kg)

tuszka koguta rosołowego 60zł za 1 szt. (waga około 1,8kg)

tuszka przepiórki 20zł za 1 szt. (waga 200 - 250gr)

tuszka kurczaka, brojler 25zł (waga 2-3kg). Najbliższy ubój 09.05.2023. Zamówienia przyjmujemy do 31.04.2023 r.

tuszka kapłona 100zł (waga 2-3kg), żywiec 90zł

koguciki kapłony (po kastracji, gotowe do dalszego chowu) 2 miesięczne - 70zł za szt.

kastracja kogucika klienta 30zł za 1 zabieg

Dlaczego mięso z chowu naturalnego jest droższe?
Główny wpływ na wyższą cenę ma ich nieprzemysłowy sposób produkcji, a w szczególności:

1. Kilkukrotnie dłuższy (w porównaniu do konwencjonalnego) okres hodowli
2. Mniejsza obsada w kurniku
3. Dwukrotnie wyższa cena paszy
4. Zapewnienie zielonych wybiegów obsianych ziołami i roślinami motylkowymi; koniczyna, lucerna, łubin, wyka, pokrzywa, krwawnik (min. 4m2 na 1szt.)
5. Więcej pracy przy produkcji urozmaiconego menu

Odbiór osobisty Zakęcie i Modrzyca (woj. lubuskie)

raz w miesiącu Wrocław (Marino, Rynek, Bielany Wr.)

Wysyłkę żywca, realizujemy wyłącznie Pocztą Polską. Szczególnie dbamy o humanitarny transport żywych zwierząt. Przesyłka przygotowana jest fachowo z właściwymi zabezpieczeniami. Nie wysyłamy ptaków zimą, kiedy temperatura jest minusowa oraz latem podczas upałów.

Wysyłki realizujemy Inpost oraz DPD, przy wykorzystaniu termoboxa i wkładów chłodzących.

Dla zainteresowanych możliwość wystawienia Faktury VAT RR.

HODOWLA NADZOROWANA PRZEZ INSPEKTORA WETERYNARYJNEGO W NOWEJ SOLI.
Numer weterynaryjny: 08045619
Numer gospodarstwa - producenta: 075862363